MathsheetsPrintable math worksheets for teachers and families
NameDateTime:to:

Completing Ratio Tables

Use the ratio to find each missing value.

Exampleflour : cookies = 1 : 6. If flour = 8 cups, how many cookies?
48 cookies
Answer: 48 cookies
  1. 1.flour : cookies = 1 : 10. If flour = 6 cups, how many cookies?
    Answer: cookies
  2. 2.eggs : pancakes = 5 : 5. If eggs = 15, how many pancakes?
    Answer: pancakes
  3. 3.eggs : pancakes = 8 : 3. If eggs = 24, how many pancakes?
    Answer: pancakes
  4. 4.gallons : miles = 6 : 2. If gallons = 24, how many miles?
    Answer: miles
  5. 5.paint : walls = 6 : 3. If paint = 48 liters, how many walls?
    Answer: walls
  6. 6.sugar : cupcakes = 9 : 2. If sugar = 27 cups, how many cupcakes?
    Answer: cupcakes
  7. 7.sugar : cupcakes = 3 : 6. If sugar = 21 cups, how many cupcakes?
    Answer: cupcakes
  8. 8.flour : cookies = 10 : 6. If flour = 60 cups, how many cookies?
    Answer: cookies
  9. 9.tickets : dollars = 10 : 7. If tickets = 80, how many dollars?
    Answer: dollars
  10. 10.gallons : miles = 1 : 2. If gallons = 4, how many miles?
    Answer: miles
  11. 11.apples : pies = 1 : 1. If apples = 7, how many pies?
    Answer: pies
  12. 12.paint : walls = 5 : 5. If paint = 40 liters, how many walls?
    Answer: walls
  13. 13.tickets : dollars = 7 : 4. If tickets = 28, how many dollars?
    Answer: dollars
  14. 14.sugar : cupcakes = 2 : 10. If sugar = 8 cups, how many cupcakes?
    Answer: cupcakes